De afgelopen week heeft voornamelijk in het teken gestaan van het nagenieten van de bruiloft, het uitzoeken van de bruidsfoto’s en het maken van de roosters voor de paddentrek.

De bruidsfoto’s uitzoeken is nog een lastige klus. Ik ben begonnen alle foto’s waar iemand met de ogen dicht op staat als mislukt te markeren, maar dat zijn er uiteindelijk veel minder dan ik verwacht had. Er blijven na deze eerste schifting nog een heleboel foto’s over en daaruit moet ik dan de mooiste uitzoeken. De mooiste foto’s zijn uiteraard scherp en de mensen moeten er goed op staan. Het is ook heel leuk om te doen, want ook al heb ik deze foto’s voor iemand anders gemaakt, aan de foto’s heb ik ook herinneringen. Herinneringen aan een avond waar ik vreselijk van genoten heb en waarvan ik me bewust ben dat als ik niet weer ziek geworden was, ik ‘m waarschijnlijk niet meegemaakt had. Ik leef nu veel minder vanuit angst en daardoor durfde ik dit nu wel te doen.

Wat de paddentrek betreft, ben ik jaren coördinator van een van de locaties geweest, maar dat was een locatie die dicht bij mijn oude huis ligt en niet dicht bij mij huidige adres waardoor het voor mij lastig was om iedere dag heen en weer te fietsen en dus ben ik gestopt met het coördineren. Sinds begin 2008 maak ik ook de roosters voor de verschillende locaties. De afgelopen dagen heb ik mij weer bezig gehouden met deze roosters en gisteravond waren ze af. Mijzelf heb ik niet op een vaste avond ingepland omdat mijn gezondheid dat niet toelaat. Ik ga op een moment dat ik me goed voel en een avond met de juiste weersomstandigheden voor een goede paddentrek naar een locatie om te helpen. De lente kan namelijk pas beginnen als ik een pad veilig aan de andere kant van de weg gezet heb!

Vandaag de laatste chemo van de vijfde kuur gehad en het ging goed vandaag. Grappig is dat naarmate ik minder aders over heb om in te prikken het prikken veel beter gaat. In het begin werd ik vaak drie en soms wel vier keer geprikt voordat het infuus goed zat, maar de laatste vier keer zat het infuus in één keer goed al was het soms op een wat lastige plek. Waarschijnlijk zorgt het gebrek aan alternatieven ervoor dat ze extra geconcentreerd de juiste prikplek zoeken en prikken. De dag heb ik vanmiddag thuis uiteraard afgesloten met thee en roze koeken!