De uitslag van de scan was teleurstellend. De laatste drie chemokuren hebben niets gedaan. Deze uitslag had ik absoluut niet verwacht. Omdat de eerste drie kuren een goed resultaat hadden opgeleverd, ging ik er van uit dat de laatste drie er voor zouden zorgen dat de tumoren verder af zouden nemen.
Ik had er ook een goed gevoel over, maar weer klopte mijn gevoel niet en weer werd ik teleurgesteld. Mijn gevoel klopt eigenlijk zelden met de uitslag die vervolgens komt.
Ik ben steeds blijven geloven dat het goed komt en dat ik er meer tijd uit kon gaan halen dan die 2 à 3 jaar, maar ik vrees dat ik er hierbij ook flink naast zit. Tot mijn grote verdriet heb ik vandaag mijn verwachtingen over hoeveel tijd ik nog heb behoorlijk moeten bijstellen, maar ook de plannen die ik voor dit jaar had moet ik gaan bijstellen.

Het is moeilijk om nu te omschrijven hoe ik me voel, want teleurgesteld is absoluut een understatement. Ik ben ontzettend boos dat ik nog 12 weken chemo heb gehad, daardoor nog minder energie en een nog slechtere conditie heb gekregen en dat dat nu allemaal voor niets blijkt te zijn geweest. Ik wil schreeuwen dat het niet eerlijk is. Ik ben over het algemeen genomen best een aardig mens die uiteraard wel eens iets onaardigs doet, maar waarom moet ik dood terwijl er hufters rondlopen die dat veel meer verdienen dan ik. Maar ik ben vooral heel erg verdrietig dat mij niet meer tijd gegund lijkt te zijn.

Waar ik wel heel blij van wordt, zijn mijn collega’s. Het medeleven dat ik krijg van de mensen op mijn werk voelt als een warme deken en dat voelt ontzettend goed. Ik weet dat het niet vanzelfsprekend is dat je vanuit je werk zoveel aandacht en steun ontvangt en dat dit heel bijzonder is. Deze steun en aandacht helpen mij absoluut om het vol te houden.

Dinsdag 5 april heb ik weer een afspraak met de oncoloog en dan gaan we de volgende stap bespreken, maar het ziet er naar uit dat ik nog een (andere) chemo ga doen. En dat terwijl ik net zo blij was dat ik er van af was en ik er naar uit keek om de komende tijd weer wat meer energie te krijgen. De enige die blij zal worden, is naar alle waarschijnlijkheid de Albert Heijn want de verkoop van de roze koeken zal na mijn vakantie weer op gang komen.