Daar zit ik dan in Costa Rica en ondertussen zit dag 4 van deze reis er ook weer bijna op. De reis is eigenlijk al geslaagd want vandaag hebben we de kikker geklikt. Missie volbracht dus eigenlijk.
Zaterdag was een vreselijke reisdag die wat mij betreft veel te lang duurde, maar je moet wat over hebben om daar te komen waar je graag wilt zijn.
Zondag was onze eerste echte dag in Costa Rica. We bezochten de vulkaan Poás die vanwege de mist niet te zien was en wandelde daar rond in regenpakken. Niks warm en zonnig. Regen en mist. We zijn verder gereden richting La Fortuna aan de voet van de vulkaan Arenal, die tot een jaar geleden nog actief was. ’s Nachts heeft het vreselijk geregend, maar overdag was het prachtig weer. En dat kwam mooi uit want maandag stond er een excursie naar Caño Negro op het programma. Dat ligt 3 km van de grens met Nigaragua en we hebben daar een boottocht gemaakt. We hebben brulapen gezien en uiteraard ook gehoord. Kaaimannen zijn gespot, leguanen, hagedissen en vogels. Alles was er inclusief een picknick aan de kant van de rivier.
Vandaag hebben we eerst een parkje bezocht met vlinders en kikkers en ik heb plaatjes geschoten van de roodoog boomkikker. Een hele mooie groene kikker met prachtige rooie ogen. Foto invoegen lukt me nu niet want de internet verbinding in het hotel valt steeds uit. Die houden jullie nog tegoed van mij.
Vandaag zijn we verder gereden naar Monteverde, waar ik nu in mijn hotelkamer zit. Morgen gaan we naar het nevelwoud en maken we een wandeling door de boomkruinen over hangende bruggen. Lijkt me heel spannend.
Op fotografiegebied liggen er nog een aantal uitdagingen, zoals daar is een mooie foto maken van een kolibri. Ik heb er al heel veel gezien, maar er een foto van maken is erg lastig. Net zo mooi en net zo lastig zijn de vlinders. Maar ik heb nog even dus het kan allemaal goedkomen.

Wat betreft mijn gezondheid valt het mee en tegen. Het valt tegen wat ik qua eten naar binnen krijg, maar het valt mee dat ik me niet slap voel. Ik eet vooral veel fruit, soep (eigenlijk alleen de bouillon) en rijst. Maar soms lukt het me zelfs niet om een smoothie naar binnen te krijgen. Maar zoals dat al eerder gebeurde, vakantie geeft energie. Ik heb het geweldig naar mijn zin en heb er vooralsnog geen spijt van dat ik op het vliegtuig gestapt ben.

In Nederland is het nu 5.15 uur en staan jullie zo op. Hier is het 22.15 uur en tijd om te gaan slapen, want morgen gaan we weer vroeg op pad.