… that is still the question. Over de vraag of ik nog een chemo wilde, was het algemene gevoel dat ik niet meer aan een nieuwe chemo wil beginnen. Maar dat sloeg om toen ik bedacht dat deze nieuwe chemo er wellicht voor kon gaan zorgen dat ik weer wat kon gaan eten. Meteen verzon ik waar ik als eerste mijn tanden in zou zetten. Zalm, tonijn, haring, pizza, pasta en sla met geitenkaas en honing waren zo de eerste dingen die in mijn gedachte kwamen en van het idee alleen al werd ik erg vrolijk. Daarbij komt nog dat ik nu ook moeite heb met drinken, dus het idee dat ik weer wat naar binnen kon krijgen, zorgde voor een grote plus achter chemo en de echte verwarring.
Vrijdag heb ik besloten om voor een second opinion naar het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam te gaan. Ten eerste hoop ik hierna een betere basis te hebben om een beslissing te nemen, want ik weet het nu echt niet. Verder voorkom ik hiermee dat er straks de vraag gesteld kan worden: “Misschien was ze er nog geweest als ze naar Amsterdam gegaan was, want die hadden misschien nog iets uit hun toverhoed kunnen halen”. Ik heb het straks allemaal gedaan: de chemo’s, geitenpis gedronken en het Antoni van Leeuwenhoek om een second opinion gevraagd. Als laatste geeft het me extra tijd om na te denken. Heel eerlijk moet ik er niet aan denken om binnenkort weer een nieuwe serie chemokuren te starten, maar het idee dat ik weer wat kan gaan eten maakt het wel erg verleidelijk om het toch te proberen.
Op dit moment geniet ik van hoe goed ik mij nu voel. Ik ben afgelopen donderdag weer even op mijn werk geweest en hoop de komende weken nog wat te kunnen doen. Zaterdag met mijn vriendin nog even de beeldententoonstelling op het Voorhout bezocht. Binnenkort start de fotografiecursus en ik weet niet of ik dit soort dingen allemaal kan blijven doen tijdens de chemo. Wat ik wil is leuke dingen doen én lekker eten en drinken. Dan praten we pas over kwaliteit. Maar ja, je krijgt niet altijd wat je wil.
Voorlopig hoef ik even geen beslissing te nemen en dat komt me eigenlijk wel goed uit. Nu gewoon nog even genieten van de energie die ik heb en ik heb die chemo dan nog altijd achter de hand. Misschien hou ik mijzelf hiermee wat voor de gek, maar dat mag zo af en toe best wel.