The Bold and The BeautifulSchreef ik een paar weken geleden dat je het absolute dieptepunt bereikt hebt wanneer je kijkt naar The Bold and The Beautiful, lees ik vanavond in de Telegraaf dat SBS gaat stoppen met deze soap en op 22 december a.s. de laatste aflevering zal uitzenden. Zouden ze bij SBS mijn blog lezen en willen ze met deze actie het niveau van de zender omhoog krikken? Maar als The Bold and The Beautiful er niet meer is, hoe weet ik dan dat ik op het absolute dieptepunt beland ben? Naar welk tv-programma kijk ik, welk radioprogramma luister ik, welk boek lees ik, wat doe ik straks waardoor ik kan zien dat het psychisch héél erg slecht met me gaat? Suggesties zijn meer dan welkom. Help mij!

Vandaag de laatste chemo van de derde kuur gehad. Ik ben dus of op de helft of klaar. Ondanks de fysieke belasting die deze kuren toch met zich meebrengen, hoop ik dat ik halverwege ben.
Het ging lekker vlot vandaag en ik was om drie uur al klaar om naar huis te gaan. Het prikken ging ook goed. Iets voor half drie kwamen ze een kopje thee brengen, maar voordat ik het op kon drinken ben ik in slaap gevallen. Ik werd rond drie uur wakker omdat er twee mannen bezig waren de bedden, waar voordat ik in slaap viel nog mensen in lagen, schoon te maken. Het piepen van het infuus van mijn kamergenoten ten teken dat alles op was, verpleegkundigen die de zaal op en af liepen en die mensen die weggegaan zijn, ik sliep zo vast dat ik er niet wakker van geworden ben. Ik hoop maar dat zij niet gevlucht zijn voor mijn gesnurk, maar ik vrees het ergste.
Volgende week maandag de CT-scan en dan een week doorbrengen in spanning. Mijn broer krijgt 22 december ook een CT-scan, ook met het doel te kijken of de chemo iets doet. Ook bij hem zal er vervolgens besloten gaan worden of men doorgaat met deze chemo. Het is heel bizar dat wij vrijwel tegelijk hetzelfde doormaken. Dat verzin je toch niet? Ik vrees wel dat de sfeer tijdens de kerst bepaald gaat worden door de uitslag van deze scans, maar ik hoop met heel mijn hart voor ons alle twee op mooie kerstdagen.