Was van plan om vanmorgen naar een contactochtend met lotgenoten te gaan. Afgelopen nacht heb ik echter heel slecht geslapen waardoor ik erg moe was, maar ook de waarschuwing dat ik het risico loop onterfd te worden als ik te veel van mijn plannen daadwerkelijk uitvoer, heeft mij – toen de wekker afging – doen besluiten niet te gaan. Daarmee heb ik in elk geval voor nu de erfenis veiliggesteld.
Heb nog wel de intentie om een keer bij zo’n lotgenotengroep te gaan kijken, want ik merk dat ik behoefte heb aan mensen die begrijpen waar ik doorheen ga en dat zijn mensen die in dezelfde situatie zitten als ik. Lotgenoten dus. Ik ben wel een beetje bang dat het een groep vrouwen is die onder het genot van een kopje koffie aan elkaar gaan zitten vertellen hoe zielig ze zijn, maar dat weet ik natuurlijk pas zeker als ik een keertje geweest ben.
Ik heb het gevoel dat ik sommige dingen niet goed kan bespreken met de mensen om mij heen en dat is geen verwijt aan die mensen, want hoe kunnen zij begrijpen hoe dit is? Sommige opmerkingen worden me soms ook een beetje te veel, zoals dat ik er nu zoveel mogelijk van moet genieten. Ik heb vaak het gevoel dat daarmee bedoeld wordt dat ik me moet gaan storten op allerlei spectaculaire zaken zoals daar zijn parachutespringen, bungyjumpen, wereldreis etc. etc. Ik geloof ook dat veel mensen denken dat dat is wat zij zelf zouden gaan doen na zo’n mededeling, maar ik wil gewoon doorgaan met mijn leven zoals het was voor de mededeling. Genieten van het leven zit voor mij veel meer in het lezen van een goed boek, naar muziek luisteren, naar de vogels in de tuin kijken, met Urgje naast me op de bank naar een goeie film of serie kijken. Voor mij zit kwaliteit van leven niet in spectaculaire zaken als springen uit een vliegtuig, maar juist in die gewone dingen.

Verder was er ook nog slecht nieuws. Mijn broer ligt in het ziekenhuis met een longontsteking. Ik hoop dat hij snel opknapt en weer verder kan met zijn chemo.
Morgen ga ik beginnen met kuur 5 en daarmee komt het einde van de kuren steeds dichter bij. Op 1 maart heb ik de laatste chemo en daarna krijg ik dan weer een scan en hopelijk kan ik met goed nieuws aan mijn vakantie beginnen.