Vanavond heeft Youssif mijn mini-laptopje meegenomen zodat ik wat te doen heb. In eerste instantie wilde ik de foto’s van Costa Rica gaan uitzoeken, maar mijn laptopje vond netwerken en eentje gaf een usernaam gast. Aangezien ik gast ben leek dit precies het netwerk voor mij. Het is niet erg goed, maar goed genoeg voor een berichtje.
Ondertussen lig ik steeds meer vastgekluisterd aan mijn bed. Ik heb nu aan iedere kant een slang met bijpassende zak hangen en straks krijg ik ook nog een bloedtransfusie. Van enige mobiliteit is dan geen sprake meer.

Eerst maar even terug. Vrijdag is er een echo gemaakt van de nieren en vervolgens kwam er een uroloog langs met mooie blauwe ogen en prachtige wimpers. Onbelangrijk hoor ik wat mensen roepen, maar er is verder niet zo heel veel te beleven in het ziekenhuis, dus mooie ogen zijn altijd welkom. Hij wilde die middag al buisjes plaatsen van de nieren naar de blaas omdat de afvoer vanaf de nieren stagneert doordat de tumor de boel dichtdrukt. Aan het einde van de middag ging ik richting operatiekamer, maar helaas is het niet gelukt de dingen te plaatsen. Vervolgens heb ik die nacht heel veel last (lees pijn) gekregen in mijn buik omdat ik niet meer kon plassen en dus kwam er zaterdag een radioloog naar het ziekenhuis om bij mij een drain via de buitenkant in mijn linkernier te plaatsen. Dat was zakje nr. 1. Door al dat gedoe met mijn nieren is de slokdarm wat opgeschoven, daar wordt als het goed is morgen naar gekeken. Morgen krijg ik ook een drain in de rechternier geplaatst en ondertussen heb ik ook een zakje voor de afvoer uit de blaas. Nu net ben ik aangesloten op het infuus, dat bij gebrek aan goede aderen in mijn voet geplaatst is en daar wordt zo het bloed aangehangen. Hoe ik vannacht moet slapen weet ik niet, want ik kan door al die slangen geen kant op. Zodra mijn nieren weer een beetje naar behoren werken wil men met de chemotherapie starten. Ik vrees ook dat ik hier nog wel even lig, want mijn nieren werken niet goed omdat die tumor de boel dichtdrukt. Om die tumor aan te pakken heb ik chemo nodig, maar voor de chemo heb ik goed werkende nieren nodig. Het meest bizarre is eigenlijk dat ik me helemaal niet ziek voelde toen ik donderdag hier binnenkwam. En nog steeds voel ik me niet zo heel erg rot.

Vannacht dus een nacht met slangen die in de weg zitten en een infuuspomp die zal gaan piepen. Morgen een drukke dag met onderzoek van de slokdarm en het plaatsen van een drain in de rechternier. Nu eerst slapen en dan zien we morgen weer verder.