Gisteravond heb ik besloten dat ik mijzelf wel een dagje vrij van de sondevoeding wilde geven. En dus heb ik geen nieuwe zak geopend en mijzelf van de pomp losgemaakt. Even geen eten in mijn maag. Ik wilde vanmorgen opstaan met een lege maag en het gevoel dat ik wel wat zou lusten. Daarnaast was het ook heerlijk om een dagje niet te hoeven rondlopen met dat ding en gewoon vrij te kunnen bewegen.

Na heerlijk te hebben geslapen stond ik vanmorgen inderdaad op met een lege maag en het gevoel dat ik wel wat zou lusten. Maar ik wist natuurlijk wat er vanmorgen op de ontbijtkaart hier in huize Van Plan stond: een MANGOSMOOTHIE!!!!!!! Echt eten. Ik heb er de afgelopen tijd over gedroomd en ik heb het geproefd in mijn dromen. Vast eten zit er nog niet in en dus was het idee om het met een mangosmoothie te proberen. Ging er iets met meer substantie dan een glas water of beker thee langs de stent? Voorzichtig begon ik met een half glas en het was zóóóó lekker en het ging er prima in. Nog steeds voorzichtig het tweede halve glas en ook dat ging goed. Toen ging de rest van de mango er achter elkaar in. Dit was zo’n beetje de lekkerste mango die ik ooit gegeten heb. Wat heb ik genoten van mijn smoothie. Jammer dat we wat fruit betreft in het verkeerde seizoen zitten, dus daar zijn niet zo heel veel mogelijkheden, maar dit geeft wel aanleiding tot meer experimenten. Ik denk aan drinkyoghurt, soep zonder ballen. Drinkbaar maar niet zo dun als water en met smaak!

Ondertussen staat de pomp weer naast mijn bed te snorren en loopt de sondevoeding weer netjes naar binnen. Maar wat was het genieten vanmorgen en wat ben ik daar blij van geworden.