Na twee chemokuren en een – behalve mijn berichtje over de mango – lange tijd van zwijgen, tijd voor een update. De kuren vallen mij zwaar. De kleinste inspanning zorgen er al voor dat ik buiten adem mijn bed in moet kruipen om bij te komen. Dat maakt dat ik weinig doe op een dag. Ook heb ik een aantal periodes achter de rug waarin ik veel overgaf, wat ook niet helpt.
De allergie op mijn rechterarm is geen allergie, maar chemo die onder mijn huid terecht gekomen is en daar flink tekeer gegaan is. Het ziet er nog steeds niet uit. Omdat er in mijn rechterarm niet meer te prikken was, is bij kuur 2 besloten dat we de linkerarm zouden gaan gebruiken. De arm die eigenlijk niet mag en ook hier is chemo onder mijn huid terecht gekomen. Gelukkig veel minder dan rechts, maar toch.
Ik heb trouwens nog steeds haar, maar het blijft wel uitvallen. Of ik uiteindelijk dus wat ga overhouden, is nog maar de vraag. Maar bij kuur 3 zet ik de ijsmuts gewoon weer op.
Over de resultaten van de chemo ben ik wel voorzichtig positief, maar dan voel ik alleen het effect in mijn hals en dat is behoorlijk. Belangrijker is natuurlijk wat het in mijn buik doet en of ik straks meer dan smoothies kan eten.

De tweede mango is trouwens ook al binnen en er is een witte watermeloen voor mij gekocht. Ik had ‘m nog nooit eerder gezien, maar het is gewoon een meloen iets groter dan een galia en inderdaad wit. Van binnen is hij licht oranje met de pitten keurig in het midden en hij is inderdaad erg waterig, maar wel zoet en lekker. Ik merk trouwens wel dat ik toch vooral verlang naar zoete dingen en heb nog geen verdere experimenten gedaan. Eerst maar gewoon lekker smoothies maken.

Met de notaris is alles geregeld en ik wacht op het ontwerp-testament. Geeft wel een prettig gevoel dat dat nu (bijna) in orde is. Daarnaast is een voorzichtig begin gemaakt met het plannen van mijn begrafenis. Dat is toch wel lastiger dan ik dacht hoor, maar het is wel iets wat ik wil doen.

Morgenochtend wordt mijn nieuwe laptop geïnstalleerd en ik hoop dat dat inspiratie geeft om wat vaker een half uurtje achter de laptop te gaan zitten (hij is veel sneller dan deze oude).