Vandaag de scan gehad. Dinsdag heb ik een afspraak met de oncoloog en krijg ik de uitslag. Ik heb er gemengde gevoelens over. Aan de ene kant weet ik dat de chemo iets doet en daar deed ik het allemaal voor, maar ik heb totaal niet het gevoel dat ik iets gewonnen heb. Ik heb ook geen idee waar dit naartoe gaat. Wat zal het eindresultaat zijn? Zal ik ooit nog een boterham kunnen eten? Komt dit nog goed?

Na een kleine opleving van een paar dagen waarin ik iets meer kon eten en minder kortademig was, kwamen twee weken waarin ik veel overgegeven heb. En nu zit ik weer op strikt vloeibaar en ben al buiten adem als ik naar de keuken loop om een glas water te halen. Twee passen vooruit, drie achteruit dus. Ik vind het lastig om te omschrijven hoe ik mij voel, maar het idee dat ik nooit meer kan eten, maakt me erg verdrietig.

Dinsdag hoop ik een duidelijker beeld te hebben van wat ik nog kan verwachten. Heeft het zin om nog drie kuren te gaan doen? Kan ik het nog wel opbrengen om nog drie kuren te doorstaan. Wat is er eventueel nog mogelijk met betrekking tot de slokdarm? Zelf zie ik het momenteel somber in, maar wie weet is er nog een klein lichtpuntje.