Het weekend was eigenlijk iets te vermoeiend, maar wel gezellig. Zaterdag gaan eten bij een vriendin en zondagmiddag kwam een andere vriendin op bezoek en ’s avonds ging ik eten bij mijn moeder. Tussendoor ook gewoon mijn huishoudelijke taken uitgevoerd, zoals wassen en boodschappen doen. Maandag merkte ik wel dat het iets te druk geweest is het afgelopen weekend. Met mijn overmatig Otrivingebruik heb ik mijn neusslijmvlies al verpest en doordat de chemo ook een negatieve invloed heeft op de slijmvliezen, heb ik nu iedere dag een bloedneus (meestal ’s morgens vroeg) en maandag – wellicht door het drukke weekend – was het weer een keer een erge bloedneus. Dus was ik wat later op mijn werk dan de bedoeling was, maar ik ben blij weer aan het werk te zijn. Het is leuk.

Vandaag was best wel een drukke dag. Vanmorgen eerst naar het werk gefietst om de griepprik te halen. Om te voorkomen dat mijn rechterarm een dartbord zou worden, heb ik deze maar in mijn bovenbeen laten prikken, maar helaas was dat slechts een druppel op die beruchte plaat. Het infuus prikken ging minder goed dan gehoopt en het was – netjes het bekende gezegde volgend – pas bij de derde poging raak. Morgen een mooie blauwe hand, vrees ik. Maar goed, de Taxol (chemo) en de Avastin (stof die de aanmaak van bloedvaten remt) heb ik weer binnen en ze kunnen hun vernietigende werking uitvoeren. Hiermee heb ik de tweede kuur en daarmee dus een derde achter de rug.
De ijsmuts blijkt wel degelijk iets te doen, al is het minder dan ik gehoopt had. Volgens de verpleegkundige zou ik zonder ijsmuts nu toch echt al helemaal kaal zijn. Bovenop mijn hoofd is het haar erg dun, maar verder heb ik toch nog redelijk wat over en het valt nu ook minder hard uit. Vandaag dus weer gewoon de ijsmuts opgezet omdat ik dus heel graag wil houden wat ik nu nog heb. Ik heb het wel heel erg koud gehad vandaag. Het was al koud in de kamer (mijn kamergenote – zonder ijsmuts – riep ook dat ze het koud had) en ik heb geen haar meer om mijn nek te beschermen tegen de kou, dus ik was echt door en door koud vanmiddag. Het is dat ik vandaag een bevestiging kreeg over de werking van het ding, want dat maakt het allemaal wat beter te verdragen.

Zie net dat WordPress (dat is het programma waar ik dit mee maak) nog steeds in de zomertijd zit, dus het is een uur vroeger dan wat er bij het stukje staat. Misschien hebben ze de wintertijd vast afgeschaft omdat ze denken dat de gedogende partij het voor het zeggen heeft bij dit kabinet.