Het zal niemand meer verbazen dat het plaatsen van de drain vandaag mislukt is. En dus gaan we over op plan X, een operatie. Tijdens deze operatie willen ze rechts een buisje van mijn nieren naar mijn blaas plaatsen, zoals dat links ook al gebeurd is. Het buisje links is trouwens ook wat gezakt dus dat hopen ze dan meteen op z’n plek terug te zetten.
Omdat de nierfunctie op zich redelijk is, is er geen reden om deze operatie meteen uit te voeren. Dat is fijn want dan krijgt mijn lichaam nog wat tijd om te herstellen en aan te sterken. Alleen als de nierfunctie weer slechter wordt, zal er sneller geopereerd gaan worden. Ik wil graag een paar weken de tijd om wat aan te sterken voordat ik weer onder narcose ga. Daarbij is het ook nog steeds de bedoeling dat ik daarna een chemo ga doen, dus een beetje sterker lijf kan geen kwaad. 6 januari heb ik een afspraak bij de pre-operatieve polikliniek waarna de operatie dan gepland kan worden. Tot die tijd wordt er zo af en toe bloed geprikt om de nierfunctie in de gaten te houden.